14 Temmuz 2012 Cumartesi

Ayaklar Foraaaaa


 
Bakım önerilerime malum sandaletlerin terliklerin ayaktan çıkmadığı günlerdeyiz ayak bakımı ile devam edeyim dedim ve sistemi bozmayarak yine 3 bölüme ayırdım. Ayak bakımı ellerden daha zor ama daha uzun vadeli olduğu için bu önerileri ihtiyaçlarınıza göre planlayabilirsiniz, ben kendi programıma göre anlatacağım.



-Günlük-
Duştan çıktıktan sonra parmak aralarınızı kurulamak mantar ve koku gibi korkunç durumların önüne geçer, bu yüzden her duştan sonra mutlaka ayaklar kurulanmalıdır. Ardından ayak kremimi ayağımın tümüne uyguluyorum ve vazgeçilmezim olan vazelini tırnak kenarlarıma sürüyorum, tırnaklar da törpüyle hafifçe düzeltilebilir. Da ta da tam sadece 2 dakikanızı alır kızlar.

 
-Haftada iki ya da üç kez-
Bu bakım sadece duşta ponza taşıyla ayağınızdaki ölü deriyi atmaktan ibaret, eğer ayağınızda nasır varsa çok hafif üstünden geçebilirsiniz belki ama doktor gözetiminde olması şarttır ve kesinlikle ihmal etmeyin derim. Bu bakımın ardından da yukarıdaki günlük bakımı uygulayıp bitiriyoruz.


-Haftada bir kez-
İşte ayaklarımızın haftalık dinlenme günü, bu bakımı evden çıkmayacağınız ve tüm günü kendinize ayıracağınız zaman yapmanızı öneriyorum.

Öncelikle duşa girmeden önce ayaklarınızı sıcak suda bekletebilirsiniz, bu duşta yapacağınız ayak bakımına öncü olur, bu ayak banyosuna 3-4 damla nane yağı katmanız mucizeler yaratabilir ayaklarınız ferahlar ve canlanır. Duş esnasında ayaklarınıza bir peeling uygulamanız ardından da ponza taşıyla ölü der seansı yapmanız gerekiyor. Tırnakların yumuşamasından faydalanarak onları kesebilirsiniz yalnız kesim konusundaki önerim şu kesinlikle çok kısa kesmeyin hatta isterseniz törpüleyin çünkü çok kısa kesilmiş tırnaklar tırnak batması ve içe doğru uzaması gibi bir sürü sorun çıkarır. Tırnak kenarlarınızda sorun oluyorsa kenarları törpüyle yuvarlamanız yeterli olacaktır törpü için. Bütün ayağımızı kremleyip tırnak kenarlarına vazelin sürüp bitiriyoruz. Ardından sandaletlere uygun ojeyi sürme vaktiii :))

Ayaklar fora demekte haksız mıymışım? Biriniz yaptıktan sonra beğenmesin ayaklarını, ben bir şey bilmiyorum :)) Sizin ayak bakımı için önerileriniz neler paylaşın herkes bilsin :))

 Sevgilerle
-Yeş

3 yorum:

  1. hey there, you have a lovely blog. i am a newcomer and would really appreciate your visit on my blog <3

    YanıtlaSil
  2. Love your blog! We started following, would be great if you'd follow back? xoxo

    YanıtlaSil
  3. Aciklamali anlatimlarin icin tesekkurler Yazilarin devamini bekliyorum. http://www.guncelyazar.net

    Saygilar

    YanıtlaSil