9 Temmuz 2012 Pazartesi

El elden güzeldir :)



Çevremdekiler hep sorar el bakımını nasıl yapıyorsun, ellerin çok güzel diye. Açıkçası çok bakıma ihtiyaç duymadıkları için kışın neredeyse hiç yapamadığım el ve ayak bakımını yazın en önemli işi ilan ediyor saatler harcıyorum. Kendi yöntemlerimi size anlatmaya karar verdim o yüzden.


Öncelikle işlemleri günlük, haftada iki ya da üç kez ve haftada bir kez olmak üzere 3’e ayırdım.

-Günlük-

Özellikle sık sık ellerinizi yıkayan birisiyseniz günde iki kez mutlaka ellerinize krem sürmeli ardından kremin elleriniz tarafından emilmesini beklemelisiniz. İnatçı tırnak deriniz varsa gül veya kokusu hoşunuza giden bir yağ ile geriye iterek başa çıkabilirsiniz, benim böyle bir sorunum olmadığı için her gün 1 kere krem kullanmam bile yeterli oluyor.

-Haftada iki ya da üç kez-

Cildinize en iyi gelen kremi ellerinize uyguladıktan sonra tırnak kenarlarınızdan vazelinle geçin, ardından bir eldiven takıp o şekilde uyuyun. (Her ne kadar kendim yapamasam da bu sıcakta siz yaparsanız gerçekten size özeneceğim.)

Tırnak makası kullanmak yerine haftada birkaç kez törpülemeyi tercih ediyorum ben, hem daha rahat şekillendirebiliyorum, hem de zamansız kısalmaların önüne geçmiş oluyorum. Törpüleme konusundaki ipucum ise hep aynı yöne törpülemek, böylece hem tırnaklarım kırılmıyor hem de daha sağlıklı oluyorlar ^^

-Haftada bir kez-

Zeytinyağı benim için tam bir acil durum kurtarıcısı, bir yağ her şeye mi iyi gelebilir yani ??
Özellikle Egeli biri olarak zaten aileden gelen alışkanlıklarımızda hep zeytinyağı vardır. 
Bu haftada bir yaptığım el banyosu da aileden gelen bir tarif; 
Bir kabın içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı, bir çay bardağı sıcak su katıyoruz ve ellerimize karışımın içindeyken masaj yapıyoruz. 
Buradaki önemli nokta ise sıcak suyun elimiz için ılık kıvama gelmesini beklemek ellerimizi haşlamak istemeyiz. Bu masajdan sonra ellerine biraz kendi sıktığın limonun suyundan sürersen ellerin ipek gibi olur. Aman dikkat limonu çok kuru ve tahriş olmuş ciltlere sürmeyin.

Sizin önerilerinizi de bekliyorum sevgilerle
yeş

2 yorum:

  1. Denemek istiyorum kesinlikle.Kışın bu kadarkurumayan ellerimbu sıcaklarda neden kuruyor gerçekten alamadım.

    YanıtlaSil