15 Temmuz 2012 Pazar

Saçlarım ipek gibiiiii

Saçlarım saçlarım güzel saçlarım, kendin ile ilgili neye en çok önemi veriyorsun deseler saçlarım derim. Saçlarıma bakım yapmayı, şekillendirmeyi, taramayı örmeyi saçlarımla ilgili her şeyi çok seviyorum. Ve açıkçası bakım yaparken ne kadar doğal ürün o kadar güzel saçlar diye de bir iddiam var belki de hala kendime en uygun saç bakım setini bulamadığım için olabilir Bu hafta hep bakımdan gittim hepimiz güzel olalım diye :))



Öncelikle etrafımda çok fazla saçlarım sönük kalıyor veya şekli bozuluyor diye saçını taramayan arkadaşım var her ne kadar onları hala anlayamasam da saygı duyuyorum ama ben her gün saçlarımı tararım diyorum. Eğer saçlarınız sönükse başınızı öne doğru atıp, saçlarınızı o şekilde taramak mükemmel bir sonuç verecektir. Beni sönük saçlar için uyguladığım yöntem ise duştan hemen sonra dışarı çıkacaksam yoksa kesinlikle fön makinelerine karşıyım saçlarınızı öne doğru atarak tarayarak kurutmak (Makineyi 20 cm ötede tutmak saç tellerinizin hayatını kurtarır). Yani bu benim yöntemim ve ben de işe yarıyor. :)



Saçlarımı 5 haftada bir uçlarından kesiyorum dümdüz küt bir kesimim olduğundan ve elimin yatkınlığından dolayı benim için kolay bir iş ama her zaman gittiğini kuaförünüzle bu 5 hafta anlaşmasını yapın ve bir parmaktan fazla kestirmeyin kesinlikle işe yarıyor. Her ne kadar bu sıcakta pek mümkün olmasa da saçlara en iyi gelen şey kendi yağı, saçlarımızı iki günde hatta üç günde bir yıkıyorsanız saçlarınız memnuniyetini kesinlikle belli ediyor. Ben de dışarı çıkmadığım sürece uygulamaya çalışıyorum ama İzmir’de pek mümkün değil




Şampuan kullanırken dikkat etmeniz gereken şey ise miktarı ve sürüş şekli. Eğer saçlarınız gür veya çok uzunsa 1 lira, orta boylarda veya az ise 50 kuruş, kısa ise 25 kuruş bozuk paralar büyüklüğünde bir damla kesinlikle yetiyor. Şampuanı elimizde ayarladıktan sonra ise su ile biraz inceltip öyle saçlarımıza uygulamak gerekiyor. Saçlarınızın donuk gözükmesinden şikâyetçi iseniz çözüm durulamada olabilir çünkü iyi durulanmamış saçlar parlamaz.



Saç bakımı konusunda her ne kadar Jojoba yağı çok yaralı, yumuşatıcı ve kırılma önleyici dense de hiç demedim. Sadece denemek isteyen varsa diye yazayım dedim. Benim yağım ise tabi ki zeytinyağı. 2 haftada bir yaptığım bu karışım saçlar için mükemmel!

Malzeme miktarlarınızı saçınıza göre ayarlayabilirsiniz benim saçlarım orta uzunlukta ve orta gürlükte kullandığım miktar ise şöyle;

2 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı badem yağı

Bu karışımı öncelikle saç diplerimi olmak üzere tüm saçıma sürüyorum ve yarım saat bekliyorum iyice durulanması gerekiyor ama.

Ben çok fark göremesem de uyguluyorum arkadaşım Gökçenin tarifini; eline 3-4 damla badem yağı damlatıp avuç içine yaydıktan sonra saç uçlarına sürüyor, saçları gerçekten çok parlak kendisi kırılmayı önlediğini de söylememi istedi :) Denemek isterseniz diye bu da bulunsun dedim benim saçlarım için kullandıklarım böyle sizinkiler neler?

PS: Ben de vazgeçemesem de düzleştirmeyelim, boyamayalım kızlar bunları yapıyorsak koruyalım saçlar hassas malumm :)

2 yorum:

  1. bebeğim çok yararlı bir post olmuş bu arada saçını nemliyken taramanı öneririm ne çok ıslak ne de çok kuru çok kuruyken veya ıslakken tararsan saç çabuk yıpranırmış bu da benim kuaförümden bilgi olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ ol bebişimmmm öyle yapıcam artıkk ^^

      Sil